Slide background

KORTFILM

EN DAG SOM ARBORIST

OM FÖRETAGET

SVEARB AB

SveArb AB är ett komplett arboristföretag med utgångspunkt från Malmö. Vi utför bland annat fällning av träd, beskärning av träd och trädvårdsplaner. Vi har erforderliga försäkringar och är givetvis godkända för F-skatt och moms. Vi arbetar i hela södra Sverige men framförallt i Skåne.

Vi erbjuder tjänster till alla kunder, både privatpersoner, kyrkogårdar, företag och statliga myndigheter. Genom att vi klättrar i träden i stället för att använda tunga maskiner orsakar vi ingen skada på miljön runt träden vi arbetar i.

Våra arborister har genomgått en 2-årig utbildning som ger en kvalificerad yrkesexamen samt är certifierade enligt European Arboriculture Council som godkända ETW (European Tree Worker). Vi arbetar utifrån en, för träden, biologiskt försvarbar metod och följer de riktlinjer som gäller för modern trädvård.

OM YRKET

VAD GÖR EN ARBORIST?

Arborist är en relativt ny yrkesbenämning i Sverige. Tidigare har majoriteten av Sveriges arborister utbildat sig på skolor utomlands och har ofta erfarenhet från trädvård i Europa och USA.  Erfarna trädvårdsspecialister utan dokumenterad utbildning kan skaffa sig certifiering genom European Arboriculture Council eller International Society of Arboriculture för att styrka sin yrkeskompetens.

Då efterfrågan på utbildade trädvårdsspecialister med tiden ökat i Sverige finns det nu en Svensk arboristutbildning på Hvilan Utbildning AB i Åkarp. Det är en 2-årig yrkeshögskoleutbildning.

En arborist är en person som är specialist på vård och underhåll av träd i trädgårdar, parker och stadsmiljöer. Arborister är kunniga vad gäller trädens fysiologi, biologi och anatomi med mera. De arbetar för att träden ska vara säkra, problemfria, vackra och leva länge.

Rätt skötta träd är en stor tillgång i vår omgivning. De är inte bara vackra utan även viktiga för oss på flera sätt. Träden hjälper till att ta hand om föroreningar, och skyddar mot starka vindar, sol och buller. De ger färg åt stadens annars gråa fasader och kan höja det ekonomiska värdet avsevärt på en tomt eller fastighet.

Felaktigt skötta träd kan utvecklas till livsfarliga riskträd, orsaka problem och bli mycket kostsamma i framtiden. En arborist kan bedöma om ett träd utgör en risk för sin omgivning och rekommendera samt utföra lämpliga åtgärder.

Träd blir ofta större än man trott när man planterade dem och kan ibland behöva beskäras eller tas ned. Fällning och beskärning av stora träd kan vara mycket riskabelt och bör endast utföras av personer med rätt utbildning, utrustning och erfarenhet som på ett säkert sätt kan utföra arbetet.

ETT URVAL AV

VAD ANDRA SÄGER OM OSS

Suveränt från början till slut!

Är mycket nöjd, och imponerad, av killarna på Svearb! Var ett rent nöje att se de fälla och stamma upp tallarna på vår lilla tomt. Lägg sedan till ett suveränt bemötande från alla inblandade. Rekommenderas varmt!

Fem stjärnor

Jennie H2012-10-01 11:26

Mycket snabba och proffsiga killar. Fällde en stor björk intill vårt hus snabbt och enkelt. Bra pris. Rekomenderas.

Fem stjärnor

Jonas2012-06-13 09:15

Anlitade dem här killarna till att ta ner en stor poppel ståendes vid vårt växthus. Fantastiskt proffsiga var dem. Effektiva, kunniga och väldigt trevliga!

Fem stjärnor

Agneta C2012-05-20 18:15

Outstanding! Professionella, snabba och korrekta i sin kundhantering!

Excellent

Sven Gerd Schumacher2014-09-27

DEDIKERADE OCH ERFARNA

MEDARBETARE

Didrik Andersson

Didrik Andersson

Företagsledare och certifierad arborist

Examinerad på Hvilan Utbildning 2008.
Grundade SveArb 2008.
ETW-certifierad hösten 2009.

Rikard Kihlström

Rikard Kihlström

Arbetsledare och certifierad arborist

Examinerad på Hvilan Utbildning 2010.
På SveArb sedan 2009.
ETW-certifierad hösten 2010.
Instruktör för motorsågsutbildningar genom Säker Skog.
TRAQ-certifierad 2016.

Carl Svensson

Carl Svensson

Certifierad arborist

Examinerad på Hvilan Utbildning 2010.
På SveArb sedan 2011.
ETW-certifierad våren 2014.
Företagets Treeminator.

Jakob Yttersjö

Jakob Yttersjö

Certifierad arborist

Examinerad på Hvilan Utbildning 2012.
På SveArb sedan 2012.
ETW-certifierad våren 2014.
Ansvarig för klättringsutbildningen för eleverna på Hvilans arboristutbildning.
Instruktör för motorsågsutbildningar genom Säker Skog.

Per Ersborg

Per Ersborg

Certifierad arborist

Examinerad på Hvilan Utbildning 2015.
ETW-certifierad hösten 2017.

Leonard Brante

Leonard Brante

Arborist

Examinerad på Hvilan Utbildning 2016.
På SveArb sedan 2018.
Nyast i gänget, men också längst.

BEGÄR EN KOSTNADSFRI OFFERT REDAN I DAG!