SVEARB AB

OM FÖRETAGET

SveArb AB är ett komplett arboristföretag med utgångspunkt i Malmö. Vi utför bland annat trädfällning, beskärning av träd och trädvårdsplaner i hela Skåne. Vi har erforderliga försäkringar och är givetvis godkända för F-skatt och moms.

Vi erbjuder tjänster till alla kunder, både privatpersoner, kyrkogårdar, företag och statliga myndigheter. Vid större uppdrag arbetar vi i hela södra Sverige men mot privatkunder arbetar vi främst i Skåne.

Genom att vi klättrar i träden i stället för att använda tunga maskiner orsakar vi ingen skada på miljön runt träden vi arbetar i.

Våra arborister har genomgått en 2-årig utbildning som ger en kvalificerad yrkesexamen samt är certifierade enligt European Arboriculture Council som godkända ETW (European Tree Worker). Vi arbetar utifrån en, för träden, biologiskt försvarbar metod och följer de riktlinjer som gäller för modern trädvård.

Videoklipp

Andreas Lucaci

Svearb 1.0

 • Eniro Trädfällning – MALMÖ SveArb Trädservice
 • Partum Media Production SveArb AB in action
 • Andreas Lucaci Svearb 1.0
DEDIKERADE OCH ERFARNA

MEDARBETARE

 • Didrik Andersson Arborist
 • Rikard Kihlström Arborist
 • Jakob Yttersjö Arborist
 • Dante Einarsson Arborist
 • Andreas Nilsson Arborist
 • Henning Nilsson Arborist
 • Jesper Olsson Arboist
 • Simon Sjöstrand Arborist
 • Erik Erneland Arborist

SveArbs Värdegrund

Grunden för vårt arbete är Kunskap, Säkerhet och effektivitet. Genom att utvärdera, utveckla och ständigt förbättra oss följer vi våra ledord. SveArb och våra samarbetspartners erbjuder alltid kvalificerade trädtjänster. Hög service är därför en naturlig del av vårt arbete.

Integritetspolicy

Policys

SveArb arbetar aktivt med kvalitéts, miljö, – och arbetsmiljöfrågor. Vi uppfyller de lagar och regler som styr vår verksamhet samt ser på jämställdhet och alla människor lika värde som en självklarhet i vårt företag. Läs gärna mer om våra policys och ledningssystem här.

Policys
OM YRKET

VAD GÖR EN ARBORIST?

Arborist är en relativt ny yrkesbenämning i Sverige. Tidigare har majoriteten av Sveriges arborister utbildat sig på skolor utomlands och har ofta erfarenhet från trädvård i Europa och USA.  Erfarna trädvårdsspecialister utan dokumenterad utbildning kan skaffa sig certifiering genom European Arboriculture Council eller International Society of Arboriculture för att styrka sin yrkeskompetens.

Då efterfrågan på utbildade trädvårdsspecialister med tiden ökat i Sverige finns det nu en svensk arboristutbildning på Hvilan Utbildning AB i Åkarp. Det är en 2-årig yrkeshögskoleutbildning.

En arborist är en person som är specialist på vård och underhåll av träd i trädgårdar, parker och stadsmiljöer. Arborister är kunniga vad gäller trädens fysiologi, biologi och anatomi med mera. De arbetar för att träden ska vara säkra, problemfria, vackra och leva länge.

Rätt skötta träd är en stor tillgång i vår omgivning. De är inte bara vackra utan även viktiga för oss på flera sätt. Träden hjälper till att ta hand om föroreningar, och skyddar mot starka vindar, sol och buller. De ger färg åt stadens annars gråa fasader och kan höja det ekonomiska värdet avsevärt på en tomt eller fastighet.

Felaktigt skötta träd kan utvecklas till livsfarliga riskträd, orsaka problem och bli mycket kostsamma i framtiden. En arborist kan bedöma om ett träd utgör en risk för sin omgivning och rekommendera samt utföra lämpliga åtgärder.

Träd blir ofta större än man trott när man planterade dem och kan ibland behöva beskäras eller tas ned. Fällning och beskärning av stora träd kan vara mycket riskabelt och bör endast utföras av personer med rätt utbildning, utrustning och erfarenhet som på ett säkert sätt kan utföra arbetet.

Kontaktformulär

*” anger obligatoriska fält

Dra filer hit eller
Max filstorlek: 128 MB.
  4.9/5

  Snabbt och säkert arbete av trädfällning. Rekommenderar att anlita SveArb AB.

  Anki Linders

  Otroligt proffsiga och trevliga. Perfekt utfört arbete vid två tillfällen (trädfällning nära hus och stubbfräsning). Rekommenderas varmt!

  Gunnar Gulstad

  Mycket nöjd med deras service

  Stefan Edstrom

  snabba och med hög precision i varje moment de gör. Rekommenderar varmt deras tjänster till andra

  Mathias Eriksson

  Väl genomfört arbete idag: 6träd fällda med imponerande precision samt beskärning av några träd. Trevligt bemötande från första kontakt till sista gren. Helnöjd och rekommenderar varmt deras tjänster.

  Martin Svensson

  Mycket bra jobbat!! Vi är jättenöjda med jobbet ni utförde hos oss!

  Magnus Engman

  Mycket väl utfört arbete!

  Daniel Landin