SveArb AB

Professionell trädfällning i Skåne

 • Avancerad trädfällning i hela Skåne
 • Snabbt, säkert och kostnadseffektivt
 • Inga träd är omöjliga för oss
Offertförfrågan
 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 128 MB.
  SveArb AB

  Trädfällning i Skåne

  Behöver du hjälp med trädfällning i Skåne så har du kommit helt rätt. Våra arborister utför trädfällning i bland annat Malmö och Lund där vi arbetar i privata trädgårdar, parker och andra offentliga miljöer i hela Skåne.

  Trädfällning kan gå till på många olika sätt. Antingen genom sektionsfällning, markfällning, eller genom att ta hjälp av kran eller lift. Vi hittar den lösning som passar bäst i varje situation. Vårt fokus ligger på säkerhet och effektivitet. Med lång erfarenhet av trädfällning i Skåne vågar vi påstå att vi har kapacitet som våra konkurrenter inte kan mäta sig med.

  Markfällning av träd är oftast den lösning som blir mest kostnadseffektiv men finns inte platsen att fälla trädet i ett stycke så är alla trädfällare på SveArb utbildade arborister och kan utföra sektionsfällning mycket effektivt när det behövs. Vi har kunskapen, erfarenheten och givetvis de certifikat och utbildningar som behövs för att fälla träd i komplicerade lägen. SveArb AB har flera anställda som är certifierade motorsågsinstruktörer för Säker Skogs motorsågskörkort.

  När du beställer trädfällning av oss ingår det alltid att vi kapar upp trädet så att det inte ligger i spänn, riskerar att komma i rullning eller på annat sätt utgör en säkerhetsrisk. Om ni önskar kan vi även hjälpa till med bortforsling eller stubbfräsning, men tänk på att detta måste meddelas innan. Vill ni ha stocken kvar för att elda med erbjuder vi även uppkapning stammar och grövre grenar till vedlängder så att ni själva kan klyva dessa till ved.

  Olika metoder

  Precisionsfällning från marken

  Den vanligaste typen av trädfällning. När det finns tillräckligt med plats för att fälla trädet i ett stycke så är detta en utmärkt fällmetod. Vi utför preciserad trädfällning där träden fälls i önskad riktning. Vid behov använder vi draglina eller vinsch för att fälla träd i motlut. Detta är ofta det minst tidskrävande sättet att fälla ett träd.

  Sektionsfällning

  Går träden ej att fälla från marken så utför vi avancerad trädfällning där träden plockas ned i delar av en klättrande arborist, s.k. sektionsfällning. Detta innebär att inga träd är omöjliga för oss. Vid behov firas grenar och stamdelar ned i linor för att inte skada föremål som finns under trädet. Denna metod är ofta båda snabbare och säkrare än att använda en skylift.

  Assisterad trädfällning

  Vi utför även trädfällning med hjälp av mobilkran eller skylift. Detta kan vara nödvändigt vid fällning av stora träd på innergårdar där det är omöjligt för en lastbil att komma in för att hämta ris och stock eller där trädet är i så dåligt skick att det inte kan klättras och sektionsfällas.

  Tänkvärt om trädfällning

  Välj en seriös leverantör

  Det finns många företag som utför trädfällning i Malmö och Lund. Långt ifrån alla har rätt kompetens och en del saknar helt kunskap om riskerna med arbetet. För allas säkerhet bör all trädfällning utföras av utbildade och certifierade arborister. F-skatt och försäkringar är givetvis ett måste.
  Vi finns även här: Trädfällning i HelsingborgTrädfällning i Vellinge

  Tänk igenom ditt beslut

  Gör det till ditt eget genomtänkta val, fällning är definitivt och går inte att göra ogjort. Ibland räcker det att beskära trädet för att åstadkomma en stor förändring direkt och trädfällning kanske inte längre är det enda alternativet. Tänk också på att träden ofta kan höja en fastighets ekonomiska värde och att det av den anledningen kan vara motiverat att behålla träden.
  Du bör också fundera kring hur omgivning ser ut, för när man börjar gallra bland stora träd som står tätt kan de kvarvarande träden se snygga och vitala ut från ena hållet men kanske helt saknar grenar och krona åt det håll där tidigare träd stod.

  • Trädfällning Partum Media Production
  Kontaktformulär

  *” anger obligatoriska fält

  Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 128 MB.
   4.9/5

   Snabbt och säkert arbete av trädfällning. Rekommenderar att anlita SveArb AB.

   Anki Linders

   Otroligt proffsiga och trevliga. Perfekt utfört arbete vid två tillfällen (trädfällning nära hus och stubbfräsning). Rekommenderas varmt!

   Gunnar Gulstad

   Mycket nöjd med deras service

   Stefan Edstrom

   snabba och med hög precision i varje moment de gör. Rekommenderar varmt deras tjänster till andra

   Mathias Eriksson

   Väl genomfört arbete idag: 6träd fällda med imponerande precision samt beskärning av några träd. Trevligt bemötande från första kontakt till sista gren. Helnöjd och rekommenderar varmt deras tjänster.

   Martin Svensson

   Mycket bra jobbat!! Vi är jättenöjda med jobbet ni utförde hos oss!

   Magnus Engman

   Mycket väl utfört arbete!

   Daniel Landin