SveArb AB

Vad händer när trädarbetet är klart?

  • Bortforsling
  • Flisning
  • Stubbfräsning
Offertförfrågan
SveArb AB

Tilläggstjänster

För att underlätta för dig som kund efter utfört trädarbete erbjuder vi även tjänster som bortforsling av ris och stock, flisning av grenar samt stubbfräsning.

Glöm inte att meddela vid offertförfrågan om ni vill ha hjälp med dessa tjänster.

Bortforsling eller flisning

Efter att beskärnings- eller fällningsarbetet är klart har vi möjlighet att ta med oss de grenar och stammar vi sågat ner. Beroende på mängd så kan vi antingen lasta det på släp och köra det till deponi eller så lägger vi det på hög och kör bort det med lastbil.

Vi har också en mycket effektiv flishugg som enkelt hanterar grenar och mindre stammar. Det innebär att vi har möjlighet att flisa det mesta av trädresterna. De stammar som blir kvar kan vi i stället kapa i lämpliga längder, exempelvis vedlängder, om intresse för vedeldning finns. Fliset kan sedan användas som marktäckning under buskarna och rabatterna i trädgården.

Fördelarna med flis. Användning av organiskt marktäckningsmaterial hjälper till att stabilisera jordtemperaturen och minska avdunstningen av vatten från rötterna. En annan positiv effekt är minskad jorderosion och jordkompaktering.

  • Flishugg Först XR8

Stubbfräsning

Ett mycket effektivt sätt att bli av med stubben efter ett borttaget träd är att stubbfräsa den. Gamla stubbar mitt i gräsmattan är ofta mest i vägen och gör ingen glad. Med en stubbfräs förvandlas de snabbt till spån som kan spridas i rabatten, och det går sedan att så i nytt gräs på platsen. Om det ska återplanteras med nya träd eller buskar är det ofta djupfräsning som behövs.

Tänk på att eventuella kablar i marken måste markeras ut på förhand

  • Stubbfräs Vermeer SC30TX
Offertförfrågan
4.9/5

Snabbt och säkert arbete av trädfällning. Rekommenderar att anlita SveArb AB.

Anki Linders

Otroligt proffsiga och trevliga. Perfekt utfört arbete vid två tillfällen (trädfällning nära hus och stubbfräsning). Rekommenderas varmt!

Gunnar Gulstad

Mycket nöjd med deras service

Stefan Edstrom

snabba och med hög precision i varje moment de gör. Rekommenderar varmt deras tjänster till andra

Mathias Eriksson

Väl genomfört arbete idag: 6träd fällda med imponerande precision samt beskärning av några träd. Trevligt bemötande från första kontakt till sista gren. Helnöjd och rekommenderar varmt deras tjänster.

Martin Svensson

Mycket bra jobbat!! Vi är jättenöjda med jobbet ni utförde hos oss!

Magnus Engman

Mycket väl utfört arbete!

Daniel Landin