SveArb AB

Professionell trädplantering
i Skåne

 

 • Plantera rätt träd på rätt plats
 • Samarbete med erkända plantskolor
 • Allt från logistik till färdig trädplantering
Offertförfrågan
 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 128 MB.
  SveArb AB

  Trädplantering i Skåne

  Trädplantering är mycket mer komplext än det först kan verka. Förhoppningsvis kommer trädet att stå på växtplatsen i många generationer och det är därför viktigt att det blir rätt från början. Det är många aspekter att ta hänsyn till och många faktorer som påverkar hur lyckad en trädplantering blir. Med rätt kunskap och rätt material från början blir vägen till ett fullvuxet och välmående träd enklare.

  Vi utför trädplantering i Skåne samt etableringsskötsel av stora som små träd. Vi kan ta hand om hela ledet, från val av träd och växtplats, inköp av växtmaterial, plantering och uppbindning, till etablering och beskärning.

  Trädplantering i Skåne utförs med bäst resultat på hösten eller på våren men kontakta oss gärna i god tid så att vi har möjlighet att beställa hem växtmaterial.

  Träden och miljön

  Ett av de mest effektiva sätten att binda koldioxid är att återplantera träd och bevara skog. Genom fotosyntesen tar träden upp koldioxid som lagras i dess biomassa och i marken. Så har naturen jobbat i fyra miljarder år. Men det finns gränser för hur mycket koldioxid träd och växter kan ta upp. För att ta upp mer koldioxid från atmosfären behöver vi både plantera fler träd och bevara de skogar som finns.

  Det tar tid för ett träd att växa. Kan man verkligen tillgodoräkna sig klimatnyttan redan nu? Det tar ungefär 25 år för ett träd att bli vuxet, beroende på vilken art pratar om. Samtidigt kan de mänskliga utsläppen av klimatgaser ta 100 år på sig att verka. Det betyder att träden klarar av sitt jobb 80 år före utsläppen gör det.

  Träd kan även bidra med att reglera temperaturen både lokalt i kvarteret, men också på stadsdels- och stadsnivå.

  All vegetation sänker temperaturen omkring sig genom att ge skugga till det som växer nära samt genom avdunstning av vatten från mark och vegetation. Avdunstningen höjer luftfuktigheten. Växtlighet i flera skikt, det vill säga med gräs, olika stora buskar och träd ger en större volym på det som kan skugga vilket leder till mer avdunstning och därmed en större temperaturminskning.

  Enligt Thomas Elmqvist, professor i systemekologi vid Stockholms universitet, är trädplantering ett av de effektivaste sätten att minska värmen i städer. Bara genom att öka ytan som täcks av trädkronor i en stad från 10 till 20 procent så kan temperaturen sänkas med så mycket som mellan 3 och 8 grader.

  Kontaktformulär

  *” anger obligatoriska fält

  Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 128 MB.
   4.9/5

   Snabbt och säkert arbete av trädfällning. Rekommenderar att anlita SveArb AB.

   Anki Linders

   Otroligt proffsiga och trevliga. Perfekt utfört arbete vid två tillfällen (trädfällning nära hus och stubbfräsning). Rekommenderas varmt!

   Gunnar Gulstad

   Mycket nöjd med deras service

   Stefan Edstrom

   snabba och med hög precision i varje moment de gör. Rekommenderar varmt deras tjänster till andra

   Mathias Eriksson

   Väl genomfört arbete idag: 6träd fällda med imponerande precision samt beskärning av några träd. Trevligt bemötande från första kontakt till sista gren. Helnöjd och rekommenderar varmt deras tjänster.

   Martin Svensson

   Mycket bra jobbat!! Vi är jättenöjda med jobbet ni utförde hos oss!

   Magnus Engman

   Mycket väl utfört arbete!

   Daniel Landin